VATAN

"Her Şey Vatan Için"

14.08.2008.

Priče iz opkoljenog Sarajeva 26.

Poslednji pozdrav Snježani R.

 

Zauvijek uspavanoj princezi

 

Sedam dana nakon tragične smrti 12-godišnje Snježane R., koja je ubijena neprijateljskim projektilom u svojoj zgradi u Hrasnom, objavljene su riječi poslednjeg oproštaja njenog brata Srđana:

 

Kada si bila u cvijetu svoje mladosti, agresorski dušmani – četnici, u suludom i bezumnom ratu ti oteše ono najvrijednije u ŽIVOTU – ŽIVOT.

 

          Snježo, danas kada nas napuštaš, ti naše najmilije – evo okupili smo se u velikom broju da ti odamo poslednji pozdrav i da te ostavimo u tvom budućem i vječnom domu da počivaš u miru. Bila si cvijet koji ne vene, sa svojih nepunih 12 zima znala si dosta što i neki stariji nisu znali, kao npr. ja, tvoj brat Srđan, koji će te vječno voljeti.

          Svi smo te voljeli, a nekima od tvoje male raje bila si uzor. Vječno će mo se sjećati tvojih radosti, jedne male, najljepše i najbolje čigre koju je iko ikada vidio. Na kraju ovoga maloga, ali mislim skromnog poslednjeg pozdrava, želim da ti kažem da čitav svijet zna za tvoju pogibiju. Zahvaljujući svim zaposlenim u RTV BiH, svi se ponose tobom jer si ti za njih i sve nas VELIKI HEROJ.

 

          Poslednje pozdrave ti šalju tvoja velika i mala raja: Aida, Sandra, Daca, Zoka, Kile, Dino, Kići, Amela, Vedrana, Alma, Melisa, Zorica, Emina, Boris, Adis, Alena, Dragan, Tanja, Stefan, zatim radnici SJB Novo Sarajevo i mnogi drugi, a pogotovo oni koji će te vječno voljeti i za koje ti vječno živiš – tata, mama, baba i brat Srđan.

          Još samo te molim da nam oprostiš ako smo te nekada nečim povrijedili. Ali, znam da to nismo sigurno.

 

          Vječno živiš u našim srcima!

 

          ZBOGOM MOJ MALI VALTERE!

Brat Srđan

  

VATAN